Επαγγελματική δραστηριότητα Ιδιωτικός Ερευνητής - Δεξιότητες και Ικανότητες, Υποθέσεις, Πώς να γίνει κανείς Ιδιωτικός Ερευνητής, Μισθός

Επαγγελματική δραστηριότητα Ιδιωτικός Ερευνητής - Δεξιότητες και Ικανότητες, Υποθέσεις, Πώς να γίνει κανείς Ιδιωτικός Ερευνητής, Μισθός

Επαγγελματική δραστηριότητα Ιδιωτικός Ερευνητής - Δεξιότητες και Ικανότητες, Υποθέσεις, Πώς να γίνει κανείς Ιδιωτικός Ερευνητής, Μισθός

Blog Article

Επηρεασμένος από ταινίες και σειρές, πολλοί άνθρωποι νέοι ενθουσιάζονται και θεωρούν το επάγγελμα του Ιδιωτικού Ερευνητή εύκολο και ενδιαφέρον. Το επαγγελματική δραστηριότητα του Ιδιωτικός Ερευνητής, λίγο η πολύ όλοι μας το έχουμε δει σε κάποια ταινία ή ταινία. Τι κάνει όμως ένας Ντετέκτιβ; Τραβά απλά εικόνες; Αν ναι, όλοι οι φωτογράφοι και Ντετέκτιβ είναι Ντετέκτιβ;

Αν σου δημιουργήθηκε μια σύγχηση και ένας προβληματισμός, αυτό το κείμενο έχει στόχο να εξηγήσει όλα. Θα αποκτήσεις τα πάντα για το επάγγελμα του Ντετέκτιβ, πως μπορεί κανείς να γίνεις, τι δυσκολίες έχει το επάγγελμα, τι πρέπει να σπουδάσεις και τι ικανότητες απαιτούνται για το εκτέλεση με επιτυχία και να κάνεις εντυπωσιακή εμφάνιση ως ο Ντετέκτιβ της χρονιάς.

Περιγραφικό Επαγγελματικής Δραστηριότητας
Ο Ντετέκτιβ έχει ως αντικείμενο εργασίας τη έρευνα υποθέσεων σχετικά με πληγές, απιστίες, εκβιασμούς, ανεξιχνίαστα εγκλήματα κ.λπ., επί πληρωμή. Οι δραστηριότητές του περιλαμβάνουν την παρακολούθηση υπόπτων, την αναζήτηση πληροφοριών και τη συζήτηση με πρόσωπα και μάρτυρες που σχετίζονται με τη συγκεκριμένη υπόθεση, και τη εξέταση στοιχείων, που τον υποστηρίζουν να εξιχνιάσει και να κατανοήσει τα διάφορα ζητήματα της υπόθεσης. Επίσης, μερικές φορές συνεργάζεται σε συνεργασία με την αστυνομία, καταγράφει φωτογραφίες αν είναι απαραίτητο και ενημερώνει κανονικά τον πελάτη του για την εξέλιξη και τα αποτελέσματα ανάλυσης της έρευνας.

Ένα εξαιρετικά επάγγελμα που στις μέρες μας είναι πιο απαραίτητο από ποτέ προηγουμένως. Η βία ενηλίκων και ανηλίκων έχει αυξηθεί. Αποτέλεσμα αφαίρεσης και απειλών κάθε μορφής. Η λειτουργία των κυβερνητικών οργανισμών για την προστασία του πολίτη δεν είναι αρκετή. Οι λόγοι αυξάνονται και έτσι οι ενδιαφερόμενοι που απευθύνονται σε ιδιωτικούς ερευνητές πλήθυναν.

Τι δεξιότητες απαιτούνται
Για το επάγγελμα του Ντετέκτιβ απαιτείται:

- Αγάπη για την έρευνα και την επίλυση μυστηρίων
- Οργανωτικός τρόπος εργασίας
- Φαντασία, τόλμη
- Ταχύτητα
- Ικανότητα αναλυτική σκέψη
- Καλή σωματική φόρμα
- Δημιουργικότητα
- Αξιολογητική και μνημονική ικανότητα
- Οργανωτική δεξιότητα, επαγγελματική γνώση της ανθρώπινης ψυχολογίας και του ρόλου των κινήτρων στη συμπεριφορά του ατόμου
- Χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή
- Γνώση ξένων γλωσσών
- Αξιόπιστη συμπεριφορά, ειλικρίνεια, σεβασμός προς τους άλλους και τα δικαιώματα των πολιτών
- Εχεμύθεια.

Με τι ασχολείται ένας Ντετέκτιβ
Ένας ντετέκτιβ ασχολείται με διάφορα είδη ερευνών. Αναλαμβάνει υποθέσεις τόσο σε ιδιωτικό όσο και επαγγελματικό επίπεδο.


Προσωπικές Έρευνες
Σχέσεις εκτός γάμου – ΜΟΙΧΕΙΑ – ΑΠΙΣΤΙΑ
Πριν τον γάμο ΕΡΕΥΝΕΣ
Σεξουαλική ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ
Παρακολούθηση ΠΡΟΣΩΠΩΝ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ & ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΑΛΛΕΞΕΩΝ
Εταιρικές Περιπτώσεις
Εύρεση ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ
ΕΛΕΓΧΟΣ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ & ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Έλεγχος ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ
ΕΛΕΓΧΟΣ & ΑΝΙΧΝΕΥΣΗ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΩΝ ΧΩΡΩΝ
Δικαστικού χαρακτήρα Δικαστικές διαμάχες
ΣΥΛΛΟΓΗ ΑΠΟΔΕΙΚΤΙΚΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ & ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΜΑΧΕΣ
Κληρονομικά Έρευνες
Διαζύγιο και διατροφή
Συνδικαλιστικές Υποθέσεις
Εξακρίβωση στοιχείων ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΤΟΜΟΥ
Εύρεση ΠΡΟΣΩΠΩΝ – ΑΓΝΟΟΥΜΕΝΩΝ
Ερευνητικές περιπτώσεις ΑΠΑΓΩΓΩΝ
Ηλεκτρονική ΕΓΚΛΗΜΑ
Δικαστικού χαρακτήρα περιπτώσεις Ενηλίκων – Εφήβων
Εκφοβισμός στο σχολείο – ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Διαδικτυακός ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ
Κατάχρηση ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ
Σεξουαλική κακοποίηση ΠΑΙΔΙΩΝ
ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΑΝΗΛΙΚΩΝ – ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ
Τεχνολογικές υπηρεσίες
Παρακολούθηση και εντοπισμός ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ
Εντοπισμός προσωπικών πληροφοριών – Κακόβουλων τηλεφωνητικών επικοινωνιών
Εξαγωγή διαγραμμένων ψηφιακών αρχείων
Εξεύρεση με συστήματα παγκόσμιας θέσης
Ηλεκτρονικό παραβατική ενέργεια
Άδεια εξάσκησης επαγγέλματος
Για την άσκηση του επαγγελματικού χώρου του ανεξάρτητου ανακριτή και προκειμένου να γίνεις σύμφωνα με τον νόμο Ιδιωτικός Ανακριτής χρειάζεσαι αδειοδότηση άσκησης του επαγγέλματος. Η αδειοδότηση προσκομίζεται από το γραφείο. Υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο σε παραβίασης να ανακληθεί.

Πως είναι δυνατόν να γίνεις ιδιωτικός ανακριτής
Αρχικά, είναι αναγκαίο να συνειδητοποιηθεί ότι το επαγγελματικό πεδίο του ανεξάρτητου ερευνητή είναι πολύ διαφορετικό. Δεν υπάρχει κάποια εκπαιδευτική δομή στην οποία εκπαιδεύονται οι έρευνες ανακρίσεων. Συνήθως, οι κύριοι ντετέκτιβ είναι παλαιοί αστυνομικοί υπάλληλοι, οι οποίοι μετά τη συνταξιοδότηση δημιούργησαν το δικό τους γραφείο ερευνών. Από εκεί, κάποιοι άλλοι από το συνεργάτες αποκτούν εκπαίδευση και, κατόπιν, με τη σειρά τους ανοίγουν και εκείνοι το δικό τους γραφείο. Στην περίπτωση που κάποιος ξεκινήσει σε δική του επαγγελματική δραστηριότητα ιδιωτικών ερευνών, πρέπει να αποκτήσει αδειοδότηση από το αρμόδιο γραφείο πολιτικής προστασίας. Η άδεια αυτή ανανεώνεται περιοδικά, αλλά επανορίζεται σε περίπτωση παράβασης του νομικού πλαισίου δράσης. Οπότε, είναι αναγκαίο να επιβάλλεται προσεκτικότητα στις κινήσεις ενός ντετέκτιβ κατά τη διάρκεια μίας έρευνας.

Σχετικά με το επαγγελματική δραστηριότητα του Ντετέκτιβ, προσφέρονται κύκλοι μαθημάτων σε Κέντρα Ελευθέρων Σπουδών, αλλά οι εκπαιδευτικές προσόντων δεν αναγνωρίζονται ακόμη από το κράτος. Μπορεί, επιπλέον, να ακολουθήσει μαθήματα στη Σχολή Ελληνικής Αστυνομίας, όπου η εκπαίδευση διαρκεί περίπου πέντε εξάμηνα, ή στη Σχολή Ελληνικής Αστυνομίας, όπου η φοίτηση διαρκεί 8 εξάμηνα.

Οι ιδιωτικοί ανακριτές πλέον εξειδικεύονται σε ποικίλες ειδικότητες για την διερεύνηση τυχόν προβλημάτων του ανθρώπου που ζητεί βοήθεια. Σημαντικότερες ανάμεσά τους είναι οι επιτήρηση, οι έρευνες (οποιουδήποτε είδους), η αναζήτηση προσώπων, υποθέσεις ασφάλειας, προστασία ατόμων.

Όταν κανείς αποφασίσει να εισαχθεί ιδιωτικός ερευνητής το φρόνιμο είναι αρχικώς να εμπεδώσει τις γνώσεις του σε κάποιον από τους παραπάνω κλάδους. Να καταλήξει να ξεχωρίσει σε έναν ειδικό τομέα για να επιτυγχάνει ευκολότερα να γίνει αναγνωρίσιμος από το κοινό.

Ποια χαρακτηριστικά έχει ένας Ντετέκτιβ
Ανεξάρτητα με το που και πως δουλεύει ένας Ντετέκτιβ, πρέπει να διαθέτει κάποιες βασικές ιδιότητες. Είναι η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματος τέτοια, που τα παρακάτω χαρακτηριστικά θα σε βοηθήσουν να ξεχωρίσεις εύκολα ως Ντετέκτιβ.

Το κύριο που απαιτείται κάποιος για να γίνει ντετέκτιβ είναι η συνειδητή επιλογή για να ακολουθήσει το επάγγελμα αυτό. Υπάρχουν όμως και βασικά προσόντα και χαρακτηριστικά, που καλό θα έχεις ο εν δυνάμει ιδιωτικός ερευνητής.

Επιμονή και σταθερότητα στον στόχο.
Ανεξάρτητη στάση.
Επικοινωνιακές δεξιότητες.
Τρόπος σκέψης που επικεντρώνεται στη λεπτομέρεια.
Δημιουργικότητα.
Ικανότητα για κριτική σκέψη.
Εξοικείωση με τη χρήση της τεχνολογίας.
Ξένες γλώσσες και γνώσεις Μαθηματικών, Χημείας, Βιολογίας.
Τι μισθό παίρνει ένας Ντετέκτιβ
Ο μισθός ιδιωτικοι ντετεκτιβ του Ντετέκτιβ διαμορφώνεται ανάλογα με διάφορες παραμέτρους. Τα ταξίδια, η τοποθεσία, το υλικό και άλλα περιοριστικά στοιχεία που υπάρχουν στη ζωή επηρεάζουν τον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα ο μισθός ενός Ντετέκτιβ εξαρτάται από:

Το αντικείμενο έρευνας
Το σημείο εξέτασης
Συνολική χρονική διάρκεια έρευνας
Ο αριθμός των ανακριτικών ιδιωτικοι ντετεκτιβ που θα απασχοληθούν (ανθρώπινο δυναμικό)
Τα εργαλεία και ο γενικός εξοπλισμός που θα αξιοποιηθεί.

Εξασφάλιση επαγγελματικής σταθερότητας
Ο Ντετέκτιβ κατά κανόνα εργάζεται ως ανεξάρτητος επαγγελματίας με δικό του γραφείο διερεύνησης υποθέσεων. Σε ορισμένες περιπτώσεις συνεργάζεται με τις ειδικές υπηρεσίες δίωξης εγκλήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Η δημιουργίας νέων θέσεων απασχόλησης παρουσιάζει αργούς ρυθμούς και οι προοπτικές απασχόλησης εμφανίζονται περιορισμένες. Εφόσον έχει αποφοιτήσει από κάποια Σχολή Αξιωματικών, μπορεί να εργαστεί στα διάφορα αστυνομικά τμήματα, στις κατά τόπους υπηρεσίες ασφαλείας, στα τμήματα κυκλοφοριακής ασφάλειας, αγορανομίας, στις εξειδικευμένες υπηρεσίες αντιποινικής δράσης, στις υπηρεσίες μέτρων Τάξης ΥΜΕΤ και ΜΑΤ, στα αστυνομικά αποσπάσματα και στην υπηρεσία εναέριων μέσων. Συχνά, οι πρώην αστυνομικοί σε σύνταξη εργάζονται ως ιδιωτικοί ντετέκτιβ με δικό τους γραφείο.

Πως είναι να είσαι Ντετέκτιβ
Ο ανακριτικός επαγγελματίας εργάζεται σε γραφείο ανακρίσεων, στο μέρος όπου υποδέχεται τους πελάτες. Εκεί μαζεύει, διατάσσει και εργάζεται πάνω στα το υλικό που έχει συλλέξει και καταλήγει στα πορίσματα της διερεύνησής του. Όταν χρειάζεται να κάνει παρακολουθήσεις και να αναζητήσει πληροφορίες, πηγαίνει σε διάφορες τοποθεσίες ανάλογα με την έρευνα, συχνά μεταμφιεσμένος, αντιμετωπίζοντας την ποικιλία των καιρικών συνθηκών, και την ένταση και το άγχος. Το δείτε χρονοδιάγραμμα του προσαρμόζεται στις απαιτήσεις των ερευνών του και τις συμφωνίες με τους πελάτες του. Μερικές φορές συνεργάζεται με αστυνομικούς υπαλλήλους και δικηγόρους, οι οποίοι τους ενημερώνει.

Report this page